Saturday, August 13, 2011

Biskut Red Pearl

IP: Guna bahan berkualiti untuk rasa yang lebih sedap. Jangan guna cornflakes yang jual kat kedai bakeri (jenis yang murah) sebab nanti rasanya lari.


Bahan:
150g butter, suhu bilik
150g tepung gandum
75g gula kastor
60g cornflakes - ramas-ramas sikit bagi pecah
50g coklat chips
25g almond nibs
1st esen vanila
ceri merah, dihiris halus dan memanjang

Cara:
  1. Pukul butter dan gula hingga sebati 
  2. Campurkan semua bahan kering kecuali ceri merah. Kacau sebati menggunakan sudip kayu 
  3. Guna 2 garfu, jemputkan adunan ke atas dulang pembakar yang diletak baking paper 
  4. Sapukan kuning telur  dan hias dengan ceri merah.
  5. Bakar pada oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu 175C, 20-25min atau bergantung pada oven masing-masing atau hingga tepi-tepi biskut agak keperangan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...