IP: Guna bahan berkualiti untuk rasa yang lebih sedap. Jangan guna cornflakes yang jual kat kedai bakeri (jenis yang murah) sebab nanti rasanya lari.
Bahan:
150g butter, suhu bilik
150g tepung gandum
75g gula kastor
60g cornflakes - ramas-ramas sikit bagi pecah
50g coklat chips
25g almond nibs
1st esen vanila
ceri merah, dihiris halus dan memanjang
Cara:
150g butter, suhu bilik
150g tepung gandum
75g gula kastor
60g cornflakes - ramas-ramas sikit bagi pecah
50g coklat chips
25g almond nibs
1st esen vanila
ceri merah, dihiris halus dan memanjang
Cara:
- Pukul butter dan gula hingga sebati
- Campurkan semua bahan kering kecuali ceri merah. Kacau sebati menggunakan sudip kayu
- Guna 2 garfu, jemputkan adunan ke atas dulang pembakar yang diletak baking paper
- Sapukan kuning telur dan hias dengan ceri merah.
- Bakar pada oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu 175C, 20-25min atau bergantung pada oven masing-masing atau hingga tepi-tepi biskut agak keperangan
No comments:
Post a Comment