Hiriskan bawang merah, bawang putih, halia, cili merah dan hijau. Panaskan minyak zaitun, tumiskan bunga lawang, buah pelaga dan kayu manis, kmdn masukan bahan hirisan, bila naik bau masukan kicap, kemudian masukan ayam, digaul bagi rata. hdangkan
As Salam. Disini mengisikan segala resipi ciptaanku, dari ibuku, dan sumber dari teman-teman samada yang ku kenali atau tidak dikenali. Tujuanku mengabadikan resipi ini untuk ku berikan kepada PRINCESS ku. Segala resepi ini hanya ku copypaste kan sahaja. Disini ku ingin meminta keizinan dari empunya resipi untuk ku postkan resepi kalian. Terima kasih kerana anda sudi memberikan resepi anda untuk dikongsi. Kudoakan agar ilmu yang anda kongsikan mendapat ganjaran dari ALLAH SWT.
Monday, February 6, 2012
Ayam goreng kicap
Beberapa ketul peha dan kepak ayam dibuangkan kulitnya dan dicuci bersih, dilomorkan garam dan kunyit lalu di goreng.
Hiriskan bawang merah, bawang putih, halia, cili merah dan hijau. Panaskan minyak zaitun, tumiskan bunga lawang, buah pelaga dan kayu manis, kmdn masukan bahan hirisan, bila naik bau masukan kicap, kemudian masukan ayam, digaul bagi rata. hdangkan
Hiriskan bawang merah, bawang putih, halia, cili merah dan hijau. Panaskan minyak zaitun, tumiskan bunga lawang, buah pelaga dan kayu manis, kmdn masukan bahan hirisan, bila naik bau masukan kicap, kemudian masukan ayam, digaul bagi rata. hdangkan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment